Lean denken…

Wil je meer weten over Lean? Neem plaats achter je laptop, google op het woord Lean en de wereld gaat voor je open. Beter nog, koop een paar goede boeken over Lean (er zijn er overigens steeds meer over Lean Bouwen). Ik kan je wel een paar hele goede boeken en ook websites aanraden. Wil je aan de slag met Lean? Dan is het verstandig dat je even de tijd neemt om voor te denken. Wat wil je ermee bereiken? Waar wil je mee beginnen? Wat heb je er voor nodig? En je zult er ook achter komen dat Lean geen kunstje is, maar een serieuze keuze om binnen je bedrijf een geheel nieuwe wijze van denken en werken toe te passen.

Lean …

… en werken

De enkele bedrijven in de bouwsector die ik ken en die écht en met recht mogen zeggen dat ze Lean omarmd hebben en volgens die principes denken en werken hebben hier vele jaren over gedaan. Ontmoedigd? Niet doen! Het zijn juist deze bedrijven die jaar op jaar grote stappen zetten. Ze zijn bijzonder betrouwbaar en leveren altijd op tijd. Ze zijn zeer veilig en hebben ongekend lage ongevallenpercentages en een laag ziekteverzuim. Ze voorkomen onnodig transport en onnodige, kostbare voorraden. Ze halen alle vervelende wachttijden uit hun processen. Ze ondersteunen hun medewerkers waar het maar kan, zodat zij met veel werkplezier tot topprestaties komen.

… denken …

Deze bedrijven verbeteren dag op dag en keer op keer

Die optelsom van (vaak kleine) verbeteringen zorgt voor ongekende resultaten. Ze zijn de moeite waard om er tijd en energie in te steken. Als ervaren Lean adviseur kan ik je prima op weg helpen, je begeleiden en er voor zorgen dat de mensen in jouw bedrijf het stokje zelf overnemen. Ik kom je er graag meer over vertellen.

… en werken!