Trainingen op maat in verbeteren

Trainen is het aanleren van een vaardigheid. Je leert iets kennen, én vooral kunnen dat je nog niet beheerst. Ik vergelijk het graag met het geven van een sporttraining. Je ziet iets in een wedstrijd en besluit daar je training op in te richten. Wat kunnen de spelers al, waar kan ik op doorpakken? Hoe trainen we dat op zo’n manier dat de spelers het straks ook in de wedstrijd kunnen? Ik ben dus een sterke voorstander van maatwerk. Zonder maatwerk geen effectieve training! Altijd gebaseerd op de situatie / op de praktijk (de wedstrijd) en altijd passend bij de mensen die getraind worden (de spelers).

Trainingen …

Je traint dus om iets te verbeteren

Daar zijn maar twee smaken van. Je kunt je resultaat verbeteren (we noemen dat effectiever worden). Je kunt ook de manier waarop je dat resultaat tot stand brengt verbeteren (we noemen dat efficiënter worden). En natuurlijk heeft het één met het ander te maken. Er zijn twee belangrijke verbetermethoden. Six Sigma en Lean. Six Sigma is zeer gestructureerd met een vast stappenplan om een gewenste verbetering te bereiken. Lean kijkt door de bril van continu verbeteren en focust op het voorkomen van verspilling.

… op maat …

Ik geef training in beide methoden vanuit mijn achtergrond als Black Belt Lean Six Sigma

Met de inzet van veel verschillende games en oefeningen bij de trainingen om de nieuwe vaardigheden te ervaren en uit te proberen. Maar, we kijken eerst samen naar ‘de wedstrijd’ en ‘de spelers’. Dus zoek je een praktische training op maat voor je vaklieden, uitvoerders, projectleiders, calculators, werkvoorbereiders, ondersteunende functies of je leidinggevenden, neem dan zeker even contact met me op

… in verbeteren!